Το Σάββατο 19/6 ο πρόεδρος και μέλη της Κοινότητας Γαλησσά διένειμαν 10 πλωτήρες ανάπαυσης λουόμενων “SOSimple Catch a breath” στις Κοινότητες Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου.

Οι πλωτηρες είναι μια ευγενική χορηγια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικης Εταιρείας ”Water Salvation and more” και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και δοθηκαν κατοπιν αιτηματος της Κοινότητας Γαλησσά.

Σε τι εξυπηρετεί όμως ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων Catch a breath;

Ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων προσφέρει μία νησίδα ασφαλείας στο λουόμενο που αισθάνεται κόπωση, δυσφορία ή αδιαθεσία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιαστεί και να ξεκουραστεί έως ότου να νιώσει καλύτερα. Ταυτόχρονα στις ναυαγοσωστικά φυλασσόμενες παραλίες δίνει στον Ναυαγοσώστη το χρόνο να επέμβει.

Ο πλωτήρας βρίσκεται μονίμως και σε σταθερό σημείο τοποθετημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο εντός του λουτρικού χώρου, προς χρήση κατά τη βούληση και ανάγκη του κάθε λουόμενου, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρέμβαση από τρίτους. Δίνει άμεσα τη λύση να κρατηθεί ο λουόμενος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ή να δώσει χρόνο στο ναυαγοσώστη να επέμβει. Ο κολυμβητής πιάνεται με τα δάχτυλά του από το αντιολισθητικό λόγω τραχύτητας αυλάκι που φέρει ο πλωτήρας περιμετρικά, προσδίδοντας καθαρή άνωση πάνω από 20 κιλά.

Ο πλωτήρας είναι μια ελληνική «πατέντα» του ιδρυτή της ”Water Salvation and more” κο Σωτήρη Μπουζιάνη. Παραγωγη της Bakoplast με «Δήλωση Συμμόρφωσης Κατασκευαστή».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται Water Salvation and more και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.