ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους:
Λύση για τους πνιγμούς λουομένων

1h-xartis 

Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών στους πνιγμούς λουομένων. Τα τελευταία τρία χρόνια ο μέσος όρος πνιγμών στην Ελλάδα ήταν 344 άνθρωποι κάθε χρόνο.

Η Water Salvation προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το αρνητικό ρεκόρ για πάντα, τοποθετώντας πλωτήρες Catch a Breath στις παραλίες.

cab-gr-en

Οι πλωτήρες Catch a breath είναι σταθερά τοποθετημένοι μέσα στη θάλασσα, για την ανάπαυση λουομένων σε περίπτωση που αισθανθούν κόπωση.

Τα Catch a breath τοποθετούνται διάσπαρτα μέσα στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες και αυξάνουν την αίσθηση ασφάλειας των λουομένων.

Πρωτοπόρος στην τοποθέτηση των Catch a breath ήταν ο Δήμος Αλίμου το 2019. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δήμοι Αμοργού, Αλεξανδρούπολης, Μαρίνα Αγίου Νικολάου, Ελαφονήσου, Καλαμάτας, Κάσου, Λήμνου, Νισύρου, Παλ. Φαλήρου, Τήλου και Χίου.

greece-map-catch-a-creath 1

Ενδιαφέρον έχουν δείξει και έχουν κάνει αίτημα αποστολής Catch a breath και άλλες χώρες οι οποίες βρίσκονται και αυτές επίσης σε υψηλή θέση στα στατιστικά των πνιγμών. Πρόσφατα μάλιστα η ΜΚΟ Water Salvation δρομολόγησε αποστολή Catch a Breath στην Εσθονία και Λιθουανία.

posting-cab

Η πρόληψη των πνιγμών λουομένων είναι μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε.