Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην εκπομπή του  ΑΝΤ1, DRAGONS DEN GR έγινε η παρουσίαση του πλωτήρα ανάπαυσης λουομένων Catch a breath από τον πρόεδρο της Water Salvation, Σωτήρη Μπουζιάνη.

Οι σωστικές σημαδούρες προστατεύουν τον λουόμενο από τον πνιγμό και του δίνουν τη δυνατότητα να στηριχθεί σε περίπτωση που νιώσει δυσφορία, κόπωση ή αδιαθεσία. Το μήνυμα του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά.

ασφαλής κολύμβηση και δημιουργική απασχόληση για παιδιά...

Mε χαρά υποδέχεται η Water Salvation το πρώτο βιβλίο δραστηριοτήτων που επεξεργάζεται την ασφαλή κολύμβηση στη θάλασσα μέσα από τα μάτια των παιδιών!

  1. Η διάθεση και η διάδοσή του Catch a Breath θα σημάνει αισθητή μείωση πνιγμών -ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
  2. Είναι ιδανικό για τις ελεύθερες παραλίες και επικουρικά για τις φυλασσόμενες καθώς μπορεί να γίνει «το δεξί χέρι του ναυαγοσώστη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με εξέχουσες περγαμηνές από όλη την υφήλιο μιλά στην «Μ» για το παρόν και το μέλλον του κλάδου στη χώρα μας.

Πριν καλά καλά προλάβει να μπει το καλοκαίρι και πριν καν διανύσουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου μετράμε ήδη τον τρίτο νεκρό από πνιγμό στις θάλασσες της Κρήτης.

Η αγάπη για τη θάλασσα είναι στο DNA των περισσότερων Ελλήνων Ίσως κι εσείς αν αγαπάτε τη θάλασσα, θα χρειαστείτε κάποια στιγµή µία ανάσα ξεκούρασης ή ένα σηµείο που µπορείτε να νιώσετε ασφαλής µέχρι να φτάσει σε εσάς ένα χέρι βοηθείας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων, το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνδράμει στο έργο της οργάνωσης Water Salvation για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των λουομένων, παρέχοντας 160 πλωτήρες ανάπαυσης “Catch a breath”.

Για το χρονικό διάστημα 2017-2020, κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 339 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων αναψυχής.

Η Water Salvation και η Αθλητική Ναυαγοσωστική υποστηρίζουν από κοινού το πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής.

Έτρεχαν και δεν προλάβαιναν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ηρακλείου! Έτσι πέρα από την περιπέτεια μιας γυναίκας σε παραλία της Σταλίδας, είχαμε και άλλες περιπτώσεις.

Οι χαρές της θάλασσας είναι πολλές και μεταξύ αυτών το κολύμπι είναι μια από τις μεγαλύτερες. Παρ όλα αυτά όμως για να απολαύσουμε τις χαρές της θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά ορισμένους κανόνες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κολυμπάμε με ασφάλεια.

Η θάλασσα κρύβει κινδύνους και πολλοί είναι οι λουόμενοι που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Από τους 26 νεκρούς, οι 22 είναι Ελληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί.

Εκτός από την οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού, σοκ έχει υποστεί και ο ιδιοκτήτης του beach bar Γιάννης Σπυρόπουλος, ο οποίος κάλεσε το 166 και επισήμανε ότι το κοριτσάκι δεν κολυμπούσε στα βαθιά.

Με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ, με πρωτοβουλία του καθηγ. Θωμά Κιούση, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και με εργασίες τοποθέτησης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και ΝΑΟ Κέκρωψ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών, σημαντικοί οργανισμοί μας θυμίζουν ότι η πανδημία του πνιγμού είναι διαχρονική και προτείνουν απλές συμβουλές για την προστασία των πολιτών.

Στην παραλία Κιόνια, χάρη στην ευαισθησία της Κοινότητας Κτικάδου του Δήμου Τήνου και την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων, εφαρμόζεται πλέον το σύστημα πρόληψης του πλωτήρα ανάπαυσης λουομένων «catch a breath».

Το Σάββατο 19/6 ο πρόεδρος και μέλη της Κοινότητας Γαλησσά διένειμαν 10 πλωτήρες ανάπαυσης λουόμενων “SOSimple Catch a breath” στις Κοινότητες Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου.

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του Catch a Breath εκτός των συνόρων της Ελλάδας είναι γεγονός! Ας ελπίσουμε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εσθονίας ώστε όλοι μαζί να σώσουμε ζωές!

Προκειμένου να προσφέρει δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το περιβάλλον (ποτάμια, λίμνες, λίμνες, θάλασσες, φράγματα, κλιματικές εκδηλώσεις…), το Ίδρυμα υποστηρίζεται από ένα δίκτυο ενώσεων και εθνικών εταιρειών διάσωσης.

Τα στατιστικά μας δείχνουν γιατί είναι απαραίτητος ο πλωτήρας "Catch a breath" σε κάθε παραλία, ακόμα και σε παραλίες που υπάρχουν ναυαγοσώστες.

A Facebook Post from the Embassy of Estonia in Athens: "Did you know that water buoys, called “catch a breath“, save lives? YES – THEY DO! 🏊‍♂️  The Embassy of Estonia was happy to help to get the buoys moving towards Estonia.

Σελίδα 1 από 2