Η αγάπη για τη θάλασσα είναι στο DNA των περισσότερων Ελλήνων Ίσως κι εσείς αν αγαπάτε τη θάλασσα, θα χρειαστείτε κάποια στιγµή µία ανάσα ξεκούρασης ή ένα σηµείο που µπορείτε να νιώσετε ασφαλής µέχρι να φτάσει σε εσάς ένα χέρι βοηθείας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων, το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνδράμει στο έργο της οργάνωσης Water Salvation για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των λουομένων, παρέχοντας 160 πλωτήρες ανάπαυσης “Catch a breath”.

Για το χρονικό διάστημα 2017-2020, κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 339 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων αναψυχής.

Η Water Salvation και η Αθλητική Ναυαγοσωστική υποστηρίζουν από κοινού το πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής.

Έτρεχαν και δεν προλάβαιναν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ηρακλείου! Έτσι πέρα από την περιπέτεια μιας γυναίκας σε παραλία της Σταλίδας, είχαμε και άλλες περιπτώσεις.

Οι χαρές της θάλασσας είναι πολλές και μεταξύ αυτών το κολύμπι είναι μια από τις μεγαλύτερες. Παρ όλα αυτά όμως για να απολαύσουμε τις χαρές της θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά ορισμένους κανόνες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κολυμπάμε με ασφάλεια.

Η θάλασσα κρύβει κινδύνους και πολλοί είναι οι λουόμενοι που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Από τους 26 νεκρούς, οι 22 είναι Ελληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί.

Εκτός από την οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού, σοκ έχει υποστεί και ο ιδιοκτήτης του beach bar Γιάννης Σπυρόπουλος, ο οποίος κάλεσε το 166 και επισήμανε ότι το κοριτσάκι δεν κολυμπούσε στα βαθιά.

Με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ, με πρωτοβουλία του καθηγ. Θωμά Κιούση, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και με εργασίες τοποθέτησης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και ΝΑΟ Κέκρωψ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών, σημαντικοί οργανισμοί μας θυμίζουν ότι η πανδημία του πνιγμού είναι διαχρονική και προτείνουν απλές συμβουλές για την προστασία των πολιτών.

Στην παραλία Κιόνια, χάρη στην ευαισθησία της Κοινότητας Κτικάδου του Δήμου Τήνου και την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων, εφαρμόζεται πλέον το σύστημα πρόληψης του πλωτήρα ανάπαυσης λουομένων «catch a breath».

Το Σάββατο 19/6 ο πρόεδρος και μέλη της Κοινότητας Γαλησσά διένειμαν 10 πλωτήρες ανάπαυσης λουόμενων “SOSimple Catch a breath” στις Κοινότητες Μάννα, Βάρης, Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Άνω Σύρου.

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του Catch a Breath εκτός των συνόρων της Ελλάδας είναι γεγονός! Ας ελπίσουμε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εσθονίας ώστε όλοι μαζί να σώσουμε ζωές!

Προκειμένου να προσφέρει δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το περιβάλλον (ποτάμια, λίμνες, λίμνες, θάλασσες, φράγματα, κλιματικές εκδηλώσεις…), το Ίδρυμα υποστηρίζεται από ένα δίκτυο ενώσεων και εθνικών εταιρειών διάσωσης.

Τα στατιστικά μας δείχνουν γιατί είναι απαραίτητος ο πλωτήρας "Catch a breath" σε κάθε παραλία, ακόμα και σε παραλίες που υπάρχουν ναυαγοσώστες.

A Facebook Post from the Embassy of Estonia in Athens: "Did you know that water buoys, called “catch a breath“, save lives? YES – THEY DO! 🏊‍♂️  The Embassy of Estonia was happy to help to get the buoys moving towards Estonia.

posting-cab

Πλέον και στο εξωτερικό η λύση για τους πνιγμούς.

Η Water Salvation στέλνει πλωτήρες Catch a Breath σε Λιθουανία και Εστονία.

palfalhro-cab

Συνεργείο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, τοποθέτησε το σύστημα πρόληψης πλωτήρων ανάπαυσης λουόμενων Catch a breath κατά μήκος της παραλίας του Δήμου.

 

bodosaki-cab

Σε 11 νέους Δήμους τα “Catch a breath”, με την ευγενική προσφορά του ιδρύματος Μποδοσάκη.

Σελίδα 1 από 2