Είναι τόσο απλό! SOSimple

Το ατομικό μέσο πρόληψης στο αεροπλάνο και στο αυτοκίνητο, είναι η ζώνη ασφαλείας. Στη θάλασσα είναι ο πλωτήρας για τους λουόμενους!

Η βιβλιογραφία είναι αποκαλυπτική ως προς την τοποθεσία που πραγματοποιούνται οι περισσότεροι πνιγμοί. Τα περιστατικά πνιγμού σπανίως συμβαίνουν μετά τα 50μ (Surf Life Saving Association Australia, 1985). Μάλιστα, το 90% των πνιγμών συμβαίνει στα πρώτα 10μ από την ακτή (Orlowski & Szpilman, 2001). Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαιώνει ότι το 55% των πνιγμών συμβαίνει στα πρώτα 3μ, ενώ στην περίπτωση των παιδιών ακόμα και σε μικρότερο βάθος που αντιστοιχεί στο ύψος τους (Stallman, 2008). Τα παραπάνω σημαίνουν ότι κάθε κυβερνητική ή μη παρέμβαση, για να έχει επιτυχία, πρέπει να βασιστεί στα επιστημονικά δεδομένα και να εισηγηθεί λύσεις εκεί ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα.

Ο Πλωτήρας Ανάπαυσης Λουομένων “Catch a breath” είναι μία πλευστική συσκευή γενικής ασφάλειας, η οποία βρίσκεται σταθερά τοποθετημένη εντός του λουτρικού χώρου. Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από τη “Water Salvation” και βασίζεται σε μία καινοτόμα ιδέα που συμβάλλει στην πρόληψη τραυματισμών στη θάλασσα. Προσφέρει μία νησίδα ασφαλείας στο λουόμενο που αισθάνεται κόπωση, δυσφορία ή αδιαθεσία και κολυμπά σε μικρή απόσταση από την ακτή, σε βάθος μεγαλύτερο των 2 μέτρων και σε συνθήκες μέχρι και 8 Beauforts.

 
Beach sign Bodossaki
 
 
 
  • transfer-catch-a-breath  Παραλάβετε στο χώρο σας και πληρώστε με αντικαταβολή
  • catch-a-breath-in-the-sea  Τοποθετείστε τον Πλωτήρα στην θάλασσα και την πινακίδα στην ακτή

 

 

*Δώρο οι ενημερωτικές πινακίδες για την ακτή.

 

Ρωτήστε μας